Japaniin muutto

Tällä foorumilla keskustellaan Japanin kulttuurista koko kirjossaan. Tänne siis keskustelut niin klassisesta kulttuurista, ruoasta, nykypäivän pop-kultuurista että Japaninmatkailusta sekä kaikesta muusta siltä väliltä.

Valvoja: Belorfyn

Japaniin muutto

ViestiKirjoittaja mobber » 21.04.2018 18:06

Hei, haluaisin kuulla kokemuksia ihmisiltä, jotka asuvat Japanissa, ovat asuneet jonkin aikaa tai ovat suunitelleet muuttoa. Itse kiinnostuin 10v sitten Japanista. Ensin mangan/animen kautta, sitten musiikki, jdraama ja muutenkin maana Japani on aina viehättänyt. Lopetin kielen opiskelut moneksi vuodeksi ja aloitin jokin aika sitten uudestaan. Hyvin on palautunut mieleen. Kielen osaamisesta valtava hyöty ja ainakin muutama henkilö sanonut, ettei ole ollut todistus papereilla kauheasti virkaa, kun on töitä hakenut ja kieli vain hallussa. Itse olen aikonut mennä tunneille myös.

Jotkut sanovat, että pitäisi olla ainakin ammattikorkea käytynä. Onko tämä pakollista? Että pitäisi vielä koulua alkaa käymään, kun työelämää jokunen vuosi takana. Joissakin kaupungeissa kieltä opetetaan, että kuka vaan voi kauden maksettua liittyä. Saako näistä jonkun todistuksen? Jos apua Japaniin pääsystä saisi. Suomessa asuminen ei vaan enää nappaa ja Japaniin pääsy ollut kauan unelmana. Helppo ja halpa tapa olisi tietenkin etsiä vaimo, mutta sellaiseen ei viitsi ryhtyä, että maahan pääsee.

Olen tämän vuoden aikana, kesällä tai syksyllä tekemässä matkaa Tokioon.
mobber
 
Viestit: 1
Liittynyt: 21.04.2018 17:50

Re: Japaniin muutto

ViestiKirjoittaja Flarona » 16.10.2018 19:08

Mihin asti olet siis kouluttautunut? Riippuu myös jonkin verran iästä, riittääkö pelkkä työkokemus (jos siis olet suoraan yläasteelta tai lukiosta töihin mennyt).
Varmaankin siksi suositeltiin ammattikorkean käymistä, koska Japanissa opiskelu on ihan tolkuttoman kallista, ellei mene vain vaihto-oppilaana jonkun kahdenvälisen sopimuksen kautta. Japanilaisetkin yleensä menevät lukion jälkeen vielä jonnekin opiskelemaan, ammatilliseen oppilaitokseen tai yliopistoon. Ihan kaikki japanilaisetkaan eivät käy lukiota, mutta etenkin ulkomaalaisena voi joutua tyytymään melko ruumiilliseen työhön etenkin jos koulutusta ei löydy. Vielä vaikeampaa tai lähes mahdotonta se on, jos japanin taito ei ole hyvällä tasolla.
Terveee, zebra naapuri.
Avatar
Flarona
 
Viestit: 454
Liittynyt: 15.11.2007 17:35
Paikkakunta: Itä 東


Paluu Japanin kulttuuri - 日本の文化

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron