Heille, jotka eivät vielä tienneet, niin olen taas matkustelemassa Japanissa. Blogiin siis ilmestynee matkajuttuja ajalla 5.-24.11.

Tulin siis Japaniin tänään 5.11. aamulla, tällä kertaa Kansain lentokentälle Osakaan. Päivä meni taas horroksessa kun en osaa nukkua lentokoneessa. Joten noin 26 tunnin valvomisen jälkeen päivän ohjelmassa oli lähinnä siirtymistä lentokentältä hotellille (mikä sujui yllättävän sulavasti aivotoiminnan puutteesta huolimatta), syömistä, muutaman käyttötavaran hankkimista (rakkolaastareita, hiusten hoitoainetta ja muuta mielenkiintoista) ja nukkumista. Tässä oli jo enemmän kuin tarpeeksi.

Matkajuttujen ilmestyminen tosin sillä varauksella, että löydän jostain adapterin, jolla saan ladattua tätä Koreasta viime syksynä ostamaani läppäriä ja/tai iPhonea, jossa on myös korealainen laturi. Suomessa ja Koreassa on siis melkein samanlaiset nuo sähköpistokkeet, paitsi Koreassa vissiin pikkaisen paksummat piikit. Jos Suomessa törkkään pistorasiaan kiinni korealaisen sähköpistokkeen, se toimii täysin moitteettomasti. MUTTA näköjään kun yritän tökätä korealaisen sähköpistokkeen kiinni Japanista ostettuun, suomalaisiin pistokkeisiin sopivaan adapteriin, niin se ei mahdukaan sinne… Eh, eh. Jo on vaikiaa taas tämäkin! 😀

Huomenna siis hilpasen adapterinhakumatkalle Dendentowniin, joka sijaitsee tuossa ihan kävelymatkan päässä hotellistani ja on siis Osakan oma Akihabara. Sieltä siis löytyy kaikennäköistä elektroniikkatavaraa. Samalla täytyy hankkia uusi hiiri läppäriin, koska edellinen meni särki elokuun Berliinin matkalla… Adapteri on muuten japaniksi 電源プラグ(のアダプター), dengenpuragu (no adaputaa). Tietokoneen hiiri taas on マウス , mausu, ja hiiri eläimenä on ネズミ/鼠, nezumi.

Huomenna jatketaan. Toistaiseksi minulla ei ole kummempia matkasuunnitelmia, katellaan nyt mitä keksii… 🙂

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print