No niin. Kerrotaanpa heti kärkeen lyhyesti muutama fakta tulevasta reissustani:

Matkakohde: Korea & Japani
Meno: 20.3.2009 klo 17.30 (paikallista aikaa), Helsinki-Vantaan lentokenttä, Suomi, lennonnumero AY041
Perillä: 21.3.2009 klo 9.20 (paikallista aikaa), Incheonin lentokenttä, Korea
Paluu: 12.4.2009 klo 11.00 (paikallista aikaa), Centrair (Nagoyan) lentokenttä, Japani, lennonnumero AY080
Perillä: 12.4.2009 klo 15.10 (paikallista aikaa), Helsinki-Vantaan lentokenttä, Suomi

Ja tarkennetaanpa nyt vielä, että olen tosiaan menossa Etelä-Koreaan, en Pohjois-Koreaan. Yllättävän moni on nimittäin kysynyt minulta kumpaan olen menossa… Toisaalta, eihän se nyt mikään aivan täysin itsestäänselvyys ole, että kyseessä on Etelä, kyllä sitä Pohjoiseenkin on mahdollista päästä turistina. Jotenkin minusta tuntuu, että jos joku olisi menossa matkalle Pohjois-Koreaan, niin kyllä hän sen ihan erikseen mainitsi. Näin ainakin omalla kohdallani. Kyseessä on kuitenkin sen verta eksoottinen kohde.

Vaikka tämän postauksen aiheena onkin matkasuunnitelma, niin itseasiassa minulla ei vielä ole sellaista, ainakaan kovin tarkkaa… Tällä hetkellä matkasuunnitelmani näyttää kartalla yksinkertaisuudessaan tältä:

kartta11

(Kartta pöllitty GoogleMapsista…)

Saavun siis Souliin 21.3. aamulla. Tarkoitukseni on viettää Koreassa noin viikko ja Japanissa on noin kaksi viikkoa. Siirtyminen Japaniin tapahtuu lautalla Busanista Fukuokaan. 12.4. minun on oltava Nagoyassa, koska silloin minun täytyy ikävä kyllä lentää takaisin Suomeen. Tuostahan onkin siis hyvä lähteä liikkeelle matkasuunnitelman kasaamisessa.

Jonkinlaista alustavaa luonnosta tarkemmasta reitistä ja siitä kuinka kauan missäkin vietän olen hieman hahmotellut kalenteriini, mutta tarkkaa suunnitelmaa ei siis ole. Oikeastaan tarkoituksenani ei ole edes sellaista laatia, aika fiilispohjalta aion siirtyillä paikasta toiseen. Tämä on näitä yksin matkustamisen etuja! Koreassa vietän varmaankin suurimman osan ajasta Soulissa (3-4 päivää), josta siirryn vaikkapa Daeguun (minua kiinnostaa mm. mahdollisuus käydä patikoimassa Palgong-vuorella) ja Busanissa vietän varmaankin päivän pari ennen Japaniin siirtymistä. Japanissa haluan käydä matkareittini sanelemien Fukuokan ja Nagoyan lisäksi ainakin Hiroshimassa, Osakassa, Kiotossa (tämän missasin viimeksi laiskuuttani) ja Tokiossa, mutta sen lisäksi olen suunnitellut parin päivän pikavisiittiä Shikokulle (eli tuolle pienemmälle saarelle, joka näkyy tuossa aikaisemmassa kartassa pääsaaren Honshuun alapuolella ja jossa sijaitsevat kaupungit Matsuyama ja Kouchi).

Näillä suunnitelmilla mennään toistaiseksi, eiköhän nämä viimeistään matkan aikana tästä vielä tarkennu.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print