Rekisteröityneet botit ja spämmääjät

Foorumin säännöt ja muut ylläpidon ilmoitukset.

Valvoja: Belorfyn

Rekisteröityneet botit ja spämmääjät

ViestiKirjoittaja Silja » 05.09.2006 20:29

Olipa sitten näköjään ensimmäinen spämmibottikin ehtinyt rekisteröityä foorumille... Poistin tuon saman tien ja niin on tarkoitus tehdä jatkossakin.

Tämä triidi on täällä siis ihan vaan sitä varten, että jos jota kuta oikein haluttaa narautella noita botteja, niin sen voi tehdä täällä. Eli jos huomaat foorumille rekisteröityneen botin, niin laitapa alle viestiä, jossa on mielellään myös linkki kyseisen botin käyttäjäprofiiliin.

(Jos joku ei tiedä mitä nuo spämmibotit ovat, niin tässä lyhyesti: spämmibotit ovan eräänlaisia ohjelmia, jotka keräävät tietoa (yleensä sähköpostiosoitteita roskapostin lähettämistä varten) internetistä. Botit osaavat myös rekisteröityä foorumeille ja syöttää erinäisiä tietoja profiilin kenttiin. Koska tarkoitus on mainostaa jotain scheiβea, niin yleisimmät täytetyt kenttät ovat kotisivujen osoite ja allekirjoitus. Näihin sitten tuupataan linkkejä, jotka vievät tiesmihin pilleriville- tai pornosivuille. Älkää ihmeessä menkö klikkailemaan noita linkkejä, koska yleensä tuloksena on pöpöjä koneelle.)

Pitäisi varmaan asentaa joku mode, joka estää noiden bottien rekisteröitymisen tänne foorumille... Esimerkiksi joku instant ban taitaa olla ainakin toistaiseksi aika tehokas.
Avatar
Silja
Ylläpitäjä
 
Viestit: 897
Liittynyt: 13.08.2006 20:39
Paikkakunta: 札幌市/Sapporo

ViestiKirjoittaja Esa » 02.08.2007 10:21

Nämä botit ovat kyllä kiusallisia.

Omille foorumeilleni rekisteröityy noin 3-5 bottia päivittäin. Harmillisinta näissä on se että ne myös kirjoittelivat. Aloittelivat uuden aiheen aina jollekin tietylle alueelle jonka viesti sisälsi ties mitä linkkejä ja useiden rivien mittaisia hölynpöly mainospuheita ja muuta. Oli pakko tehdä foorumeille asetus että ainoastaan 10 post jäsenet pystyivät aloittamaan foorumeille uuden threadin, koska nämä botit eivät ikinä vastanneet aiheisiin, ainoastaan aloittivat aina uuden aiheen näin ollen ne eivät ole pystyneet mitään kirjoittelemaan, mutta niitä kyllä rekisteröityy samaanmittaan kuin aina ennenkin. :?

Tosin tämä boardi on eri palveluntarjoajan joten en todellakaan osaa sanoa miten botit täällä käyttäytyvät.
Avatar
Esa
 
Viestit: 9
Liittynyt: 01.08.2007 08:38
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Belorfyn » 02.08.2007 10:28

Sellaisen modin asentaminen foorumiin, jossa kuvasta pitää kirjoittaa merkkejä rekisteröityessä tai anonyyminä kirjoitettaessa, estää melkein kaiken spammin. Esim. täällä on sellainen käytössä ja bottiviestejä pääsee läpi vain muutamia kuukaudessa.
Nykyisin tosin alkaa olemaan jo ohjelmia jotka osaavat tulkita ja ohittaa tuonkin tarkistuksen, mutta ei niitä (vielä) paljon ole.
ミ☆ミ☆ミ☆
Belorfyn
Moderaattori
 
Viestit: 559
Liittynyt: 19.08.2006 13:27

ViestiKirjoittaja Esa » 02.08.2007 10:35

Belorfyn kirjoitti:Sellaisen modin asentaminen foorumiin, jossa kuvasta pitää kirjoittaa merkkejä rekisteröityessä tai anonyyminä kirjoitettaessa, estää melkein kaiken spammin.


Voi voi kuule, voin sanoa että ei auta moinen kuvasta kirjoittaminen. ;)
Sellainenhan on varmasti kaikilla boardeilla, ainakin omillani (taisi täälläkin olla) on eikä auta yhtään mitään. :D

Tuo numeron 14 kirjoittamis systemi vaikuttaa kyllä ovelalta, vielä kun saisi sen luvun vaihtumaan esim. lukujen 1-99 välillä olisi kiva.
Avatar
Esa
 
Viestit: 9
Liittynyt: 01.08.2007 08:38
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Belorfyn » 02.08.2007 10:40

Njoo voi olla ettei ehkä enää viimeaikoina.
Unohdin että täällä on nykyisin se oma viritys käytössä. Se tietty estääkin aika tehokkaasti kun samanlaista ei muualla ole niin ne eivät osaa sille mitään tehdä.
Tosin toi sun forumin kuvasta kirjoitus näyttää olevan mallia hyödytön. Siinä numeroita ei ole peitelty mitenkään mutta toisaalta koska siinä numeron saa suoraan kuvan urlista (viimeinen osa on numero-1) ei edes tekstin tunnistusta tarvita. Joku nero suunnitellut tuon ^^
ミ☆ミ☆ミ☆
Belorfyn
Moderaattori
 
Viestit: 559
Liittynyt: 19.08.2006 13:27


Paluu Säännöt ja tiedotteet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa