Ääntämisohjeet

Keskustelua korean kielestä: kielioppi, sanasto, kirjoittaminen ja kaikki muu kieleen liittyvä kuuluvat tähän foorumiin.

Ääntämisohjeet

ViestiKirjoittaja Yufina » 12.10.2009 12:45

Minulla ainakin tyssäsi korean kieli monimutkaisiin ääntämissääntöihin, mutta tein tässä (vihdoin) löydön sivusta, jossa näyttäis kaikki olevan koottu yhteen: http://community.livejournal.com/learn_ ... 27297.html

Kertokaa ihmeessä, jos jollain on jotain parempaa sivua tiedossa.
雨降りで隠れても太陽はそこにあるはず。
Yufina
 
Viestit: 617
Liittynyt: 17.08.2006 15:02
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Vierailija » 02.02.2010 15:40

Tietääkö kukaan mistä vois kuunnella tavuja, joissa on yhdistetty konsonantti ja vokaali? Kiinnostais tietää erityisesti kuinka lausutaan tavut/sanat, joissa on peräkkäin konsonantti s/ss/t(d)/t'/tt/ch(j)/ch'/tch ja y:llä tai w:llä alkava vokaali/diftongi. Kaikkia noiden yhdistelmiä ei Integrated Korean Workbook Beginning 1:n mukaan ilmeisesti olekaan, mutta niistä mitä on, olis kiva tietää miten lausutaan. Asiasta toiseen, jotkut korean (ja japanin) konsonanttien äännemuutokset muistuttaa suomen vastaavia. Esim. korean 'hangang' voidaan lausua [hang'gang] kuten suomen 'kenkä' lausutaan [keng'kä] (ei siis keNkä). Tai japanin 'kanpai': [kampai] kuten suomen 'onpa/kunpa': [ompa/kumpa]. Aika kiinnostavaa minusta, ei ehkä muista :) Koreassa on kyllä ehkä monimutkasemmat äännemuutokset, mutta joka kielessä on vaikeutensa. Kiinassa esim. äänensävelet, joilla sanat lausutaan ja niiden muutokset. Onko muuten joku opiskellut kiinaa? (Ei kylläkään liity aiheeseen...)
Vierailija
 
Viestit: 191
Liittynyt: 04.10.2008 11:21

ViestiKirjoittaja Silja » 13.02.2010 09:51

Vierailija kirjoitti:Tietääkö kukaan mistä vois kuunnella tavuja, joissa on yhdistetty konsonantti ja vokaali? Kiinnostais tietää erityisesti kuinka lausutaan tavut/sanat, joissa on peräkkäin konsonantti s/ss/t(d)/t'/tt/ch(j)/ch'/tch ja y:llä tai w:llä alkava vokaali/diftongi. Kaikkia noiden yhdistelmiä ei Integrated Korean Workbook Beginning 1:n mukaan ilmeisesti olekaan, mutta niistä mitä on, olis kiva tietää miten lausutaan.
Kaikkia teknisesti mahdollisia korean tavuyhdistelmiähän ei tosiasiassa käytetä, en osaa sanoa osuvatko nuo mainitsemasi yhdistelmät juuri tähän kategoriaan.

Interneetin ihmeellisestä maailmasta löytyy tällainen hauska palvelu, joka muuttaa tekstin puheeksi. Tuolla voi siis käydä muuttamassa mm. japanilaista, korealaista ja venäläistä tekstiä audioksi. Vähän nykiväähän tuollainen koneella tuotettu puhe on, mutta sehän ei tässä ollutkaan pointti vaan se, että tuo ääntää kaikesta huolimatta oikein. En ole tuota kovin paljon käyttänyt, mutta ainakin korean osalta tuossa on omat virheensä, tuo ei jostain syystä osaa sanoa sanoja, jotka alkavat tavuilla 대, 가 tai 저...
Avatar
Silja
Ylläpitäjä
 
Viestit: 897
Liittynyt: 13.08.2006 20:39
Paikkakunta: 札幌市/Sapporo


Paluu Korean kieli - 한국어

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron