"o"-tavun ääntäminen

Keskustelua korean kielestä: kielioppi, sanasto, kirjoittaminen ja kaikki muu kieleen liittyvä kuuluvat tähän foorumiin.

"o"-tavun ääntäminen

ViestiKirjoittaja Yufina » 29.11.2010 14:23

Ihan ensiksi olisin tämän varmasti moneen muuhunkun keskusteluun voinut laittaa. Mutta tuntuu että ㅗ-tavulla on niin satunnainen ääntäminen, joten päätin tehdä täälle oman aiheen. Mutta jos joku nyt on eri mieltä niin sopii siirtä tämä omaan paikkaan..

Eli jos joku nyt osaisi kertoa mikä olisi tehokkai tapa opetella ㅗ-tavu? Välillä se kuulostaa enemmän "o" ja sitten taas joskus "u" tai niiden sekoitukselle "ou", "uo". Pitääkö vain opetellaa ulkoa milloin tuo ääntyy mikäkin vai olisikohan jotain helppoa tapaa oppi tuo tavu? Itse voisin kuvitella että useimmiten se ääntyisi enemmän "ou". Tuntuu että tuo on niin helppo sekoittaa tavuun ㅓ (ääntyy omasta mielestä aina "o":na) tai ㅜ (u). Ehkä tuo on vain noiden kahden väliltä. Tosin välillä tuntuu, että miehet sanoo tuon enemmän "o" kun taas naiset "u" samassa sanassa? :S

Onko muilla vaikeuksia oppia tätä tavua?

Edit: Nähtävästi otsikko ei ymmärrä hangul merkkejä.
雨降りで隠れても太陽はそこにあるはず。
Yufina
 
Viestit: 617
Liittynyt: 17.08.2006 15:02
Paikkakunta: Rauma

ViestiKirjoittaja Bakamono » 30.11.2010 13:05

Joo, mäkin olen miettinyt juuri noiden kahden "o"-tavun lausumista, varsinkin puheenaiheena olevan. Olisikin kiva tietää miten ne oikeestaan pitäisi lausua kun niitä vielä "translitteroidaan" (vihaan noita sanoja X) milloin mitenkin. Muutenkin korean lausumisen ja kirjotuksen välinen ero on tarpeeksi sekavaa... :/
Bakamono ga deta.
Bakamono
 
Viestit: 17
Liittynyt: 26.10.2010 11:28

ViestiKirjoittaja tyralyon » 22.12.2010 00:29

Talk to me in Koreanissa huomasin ekaa kertaa saman ongelman. Kun oppitunnilla lausuttiin opeteltava lause vähän hitaammin, naispuoliset puhuvat varsinkin ääntivät 요:n yuna. Mutta kun taas lausuttiin norminopeudella, sanoivat kaikki sen 요:na.
Avatar
tyralyon
 
Viestit: 12
Liittynyt: 12.09.2009 18:15

Re:

ViestiKirjoittaja Yufina » 07.06.2011 01:05

tyralyon kirjoitti:Talk to me in Koreanissa huomasin ekaa kertaa saman ongelman. Kun oppitunnilla lausuttiin opeteltava lause vähän hitaammin, naispuoliset puhuvat varsinkin ääntivät 요:n yuna. Mutta kun taas lausuttiin norminopeudella, sanoivat kaikki sen 요:na.


Yep huomasin itse ihan saman. Välillä tosin tuo tuntuu olevan suhteellisen satunnaista. :S
雨降りで隠れても太陽はそこにあるはず。
Yufina
 
Viestit: 617
Liittynyt: 17.08.2006 15:02
Paikkakunta: Rauma

Re: "o"-tavun ääntäminen

ViestiKirjoittaja Yufina » 12.01.2012 22:59

Enpä sitten tästä enää niin välittänyt vaikka välillä ei ollut hajuakaan, että pitäisikö ㅗ ääntää u vai o. Eli ㅓ nyt ääntyy aina o. Ja nyt kuin sain Yonsei Korean reading 1, niin siinä näitän Hangeul ääntämyksiä mielenkiinnosta kuunnellut, niin voin todetta ㅗ ääntyy 99% u. Kuten ㅜ ääntyy myös u. Hyvin harvoin huomaan mitään eroa. En sitten tiedä onko korean kielessä tapahtumassa jotain muutosta ääntämisen suhteen, kuten ㅔja ㅐ on käynyt (molemmat ääntyy aina e)?

Niin juu sen huomasin että ㅛ ääntyy myös yu. Paitsi lauseen lopussa yo.

Vaikka toisinaan jossain ㅗ äännetään o yksittäisissä sanoissa ainaskin. Mutta eiköhän se aika turvallista ole opetella ääntämään se ~u. No saa nähdä, miten sitä oppii koskaan kirjoittamaan ㅜ tai ㅗ >_<
雨降りで隠れても太陽はそこにあるはず。
Yufina
 
Viestit: 617
Liittynyt: 17.08.2006 15:02
Paikkakunta: Rauma


Paluu Korean kieli - 한국어

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa