Yksinkertaista luettavaa tai katsottavaa

Keskustelua korean kielestä: kielioppi, sanasto, kirjoittaminen ja kaikki muu kieleen liittyvä kuuluvat tähän foorumiin.

Yksinkertaista luettavaa tai katsottavaa

ViestiKirjoittaja Antiec » 22.03.2014 18:56

Hei,

Luulisinpa, että kielitaitoni alkaisi olemaan riittävän korkealla tasolla yksinkertaisen materiaalin läpikäymiseen. Haluaisinkin tietää, jos joku osaisi suositella hyvää lähdettä helpoille sarjakuville tai videoille? Voisi vaikka olla jotain lapsille tarkoitettua materiaalia, muttei nyt ihan mitään teletappeja. Käännöksiä ei tarvitsisi olla, mutta suht kirjakieltä tai selkeästi lausuttua.

Tämmöisen löysin itsekin, mutta vähän vaikea tuolta on helppoa materiaalia löytää: http://webtoon.daum.net/webtoon/ . Eli korealaista webbisarjakuvaa.
Antiec
 
Viestit: 2
Liittynyt: 20.03.2014 13:12

Re: Yksinkertaista luettavaa tai katsottavaa

ViestiKirjoittaja Silja » 22.03.2014 21:21

Ylemmän aloittelijatason ja keskitason opiskelijoille sopii hyvin Talk to me in Koreanin Iyagi-sarja. Mukana on myös audio.

Myös Naverin sivulla on nettisarjakuvia. Esimerkiksi Penguin loves Mev. En sitten tiedä onko tuo liian lapsellinen, se kun on ilmeisesti tarkoitettu korealaisille lapsille. Noissa on se hyvä puoli, että ainakin uusimmissa jaksoissa on mukana englanninkieliset käännökset koreankielisten tekstitysten rinnalla. Toinen ihan hauskalta vaikuttava on 생활의참견.

Sitten löytyi myös tällainen: Korean lab. Sivulla on korealaisille lapsille tarkoitettuja lukemistoja, mukana myös audio. Ensimmäiset teksteistä ovat lukuharjoituksia. Sivu latautuu ainakin minulla todella hitaasti. Lisäksi minulle tulee ongelmia merkistökoodauksen kanssa: valikon ym. tekstit näkyvät ensimmäisellä latauksella oikein, mutta varsinaiset lukemistotekstit ovat siansaksaa. Selaimeni kyllä tunnistaa että sivun merkistökoodaus on EUC-KR, mutta joudun valitsemaan sen uudestaan, että merkit tulevat näkyville oikein... Tämä on taas näitä tekniikan hienouksia!
Avatar
Silja
Ylläpitäjä
 
Viestit: 897
Liittynyt: 13.08.2006 20:39
Paikkakunta: 札幌市/Sapporo


Paluu Korean kieli - 한국어

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron