Tässä pääosiossa läpikäytävät oppitunnit
- Muodolliset ilmaisut - Jos aiot opiskella vain yhden oppitunnin tästä pääosiosta, opiskele tämä! Tässä oppitunnissa käymme läpi olemisen ilmaisun muodollisen version (である、ではない) sekä joitakin perustavanlaatuisia eroavaisuuksia sen tyyppisestä kielestä, jota käytetään muodollisessa kirjoittamisessa ja puheessa, kuten raporteissa ja dokumenttielokuvissa.
- Asiat, joiden tulisi olla tietynlaisia - Käymme läpi joitakin erilaisia tapoja ilmaista sitä miten asioiden pitäisi olla tai miten ne ovat oletettavasti käyttäen rakenteita 「はず」、「べき」、「べく」 ja 「べからず」.
- Vähimmäisodotusten ilmaiseminen - Opimme miten ilmaistaan vähimmäisodotuksia kuten lauseessa "Hän ei osaa edes puhua käyttäen rakenteita 「でさえ」、「ですら」 ja 「おろか」.
- Näyttää merkkejä jostain - Opimme useita hyödyllisiä tapoja ilmaista, että joku näyttää merkkejä jostakin käyttäen rakenteita 「~がる」、「ばかり」 ja 「~めく」.
- Toteutumattomuuden muodolliset ilmaisut - Opimme lukuisia muodollisia ilmaisuja, jotka liittyvät jonkin asian tekemisen täytymisen välttämättömyyteen tai toteutettavuuteen.
- Taipumukset - Erilaisia tapoja ilmaista taipumusta tehdä tietyllä tapaa tai olla tietynlainen.
- Edistynyt volitionaali - Katsomme muodollisen kielen läpikäyntiä jatken muutamia edistyneen tason volitionaalimuodon käyttöpoja lisää, kuten 「であろう」 tai 「~まい」.
- Olla jonkin peitossa, olla täynnä joitain - Hieman lisää kielioppia, jonka avulla kuvaillaan jotakin, joka on jonkin peitossa.
- Tekojen läheisyyden suhteen ilmaiseminen - Jotain edistyneen tason ilmauksia perättäin tapahtuvien tapahtumien kuvaamiseksi.
- Muuta - Muuta sellaista kielioppia, joka ei oikein sopinut mihinkään muualle.