Kävin kevätloman kunniaksi lyhyellä pyrähdyksellä etelässä, siis Taiwanilla Taipeissa ja Singaporessa, ja tokihan matkakohteet täytyy arvostella. Seuraavassa arvioni tärkeimmistä asioista kohteissa.

Taipei

 • WC-paperi: Erittäin hyvä (varsin jykevää)
 • Julkiset vessat: Ihan OK. Melko siistit, oli paperia, ei eritteitä pitkin poikin.
 • Ruoka: Aika hyvää, mutta mietoa, paitsi haisutofu (臭豆腐), joka haisee ja (ehkä) maistuu pissalle, hyh. Kyllä sitä kerran nälkäänsä söi, mutta ei tartte toiste syödä.
 • Jalkahieronta: Erittäin hyvä, paitsi kun oli se kovakourainen setä, joka yritti samalla keskustella mun kanssa kiinaksi ja niillä viidellä englannin sanalla ja kymmenellä japaninkielisellä sanalla, jotka se osasi, niin että nauroin melkein pissat housussa siinä (kaikki muutkin nauroi sille), paitsi että teki mieli samalla itkeä kun se rusikoi minun jalkaparkojani ja olin vaan sillai, että tong, heheheee, tong, tong, itai, itai, hahahhaaa, itaaaaaiii. Toisaalta näin jälkeen päin tällä on kovasti huumoriarvoa. Ja oli hyvä hieronta myös näin jälkikäteen ajateltuna. Full poäng, 5/5.
 • Sää: hyi, paha. Oli kylmä (+13–16 astetta) ja satoi käytännössä koko ajan, paitsi tietty sinä päivänä kun saavuttiin ja sinä päivänä kun lähdettiin pois.
 • Julkinen liikenne: Metro, erittäin hyvä. Vaihdot sujui todella näppärästi, kun suurin osa asemista on päällekäin kuni muurahaiset ikään eli tarvitsi vain nousta/laskeutua portaat tai parit ja vaihtoasema oli siinä. Lentokenttäbussi, erittäin hyvä. Metro lentokentälle, surkea. Lentokenttämetro kun on uusi juttu ja tällä hetkellä koekäytössä, joten sinne pääsee kuka tahansa matkustamaan ilmaiseksi. Tästä syystä ihmiset, joilla ei ole mitään tekemistä lentokentällä, siis eivät ole menossa sinne töihin tai matkalle tai saattaamaan/vastaanottamaan kentältä ketään, kokevat suureksi huvikseen matkustaa ko. metrolla. Siis hei kun ilmaiseksi pääsee! Metroon siis joutuu jonottamaan. Jonossa on karkeasti arvioituna koko ajan noin 300 ihmistä. Henkilöt, jotka ovat oikeasti menossa lentokentälle, koska he ovat lähdössä matkalle, eivät pääse jonon ohi, tietenkään. Mentiin sitten taksilla. Pitäkää metronne! -5/5 lentokenttämetrolle.
 • Lentokenttä (Taoyuan): Ei herättänyt mitään suurempia tunteita. Ihan tavallinen perus lentokenttä. Huonosti ravintoloita/kahviloita, joista olisi saanut ostettua ruokaa mukaan. Siitä miinusta. Pelaavat lentoyhtiöiden laariin, pannahiset. Joutuu pieni ihminen ostamaan kallista & surkiaa lentokoneruokaa.
Haisutofua. Näyttääkin rumalta, haisee pahemmalta.

Haisutofua kaalin alle piilotettuna. Näyttääkin rumalta, haisee pahemmalta.

Singapore

 • WC-paperi: aika hyvä (vähän ohuehkoa)
 • Julkiset vessat: oikein hyvä. Hyväntuoksuisista käsisaippuoista lisäbonaripiste.
 • Ruoka: aivan mainiota & sata plus-pistettä! Japanin varsin vaatimattoman makuisten evästen jälkeen tulinen ruoka maistui ah niin hyvältä. Nam.
 • Sää: ihan OK, vaikka välillä vähän sataa ripsahtelikin moonsuunien jälkimainingeissa. Hiki tuli. Ei kestä minun kroppani yli 35 asteen lämpötiloja, ei. Ihan vaan muistutuksena itselleni: älä ikinä mene Singaporeen kesällä! Kuulemma paikallisillakin on yöllä hiki. Ja se on jotain se.
 • Julkinen liikenne: aika hyvä. Metro ihan ok, vaihdot välillä epäkäytännöllisen pitkät. Tykkäsin erityisesti kaksikerroksista busseista. Oli hyvät maisemat.
 • Singapore sling @ Raffles: semi-OK, helvetin kallis (31 SGD eli noin 20 EUR!) ja maku ei tehnyt mitään suuren suurta vaikutusta. Syötiin kostoksi maapähkinöitä koko rahan edestä. Hahaa!
 • Lentokenttä (Changi): Vietin lentokentällä yön, koska paluulento lähti niin aikaisin aamulla (5.55). En ole aikaisemmin yöpynyt lentokentällä, mutta sanoisin, että ei mikään paha kokemus. Lentokentällä on jokunen 24/7 auki oleva ravintola ja sitten on leffateatteria, erilaisia puutarhoja ym. viihdykettä. Itsehän pelasin Pokemon GO:ta kunnes akku sanoi, että älä pelaa enää. Ainoa miinus pistorasioiden puute! Ensin en meinannut löytää yhtään, sitten löysin yhden (joka ei ollut tarkoitettu matkustajien käyttöön, mutta käytin kuitenskin ja istuin tunnin lattialla) ja sitten löysin pari hassua pistorasiaa, jotka olivat sellaisten sohvien kupeessa, joilla ihmiset yrittivät nukkua. Kun porukka alkoi heräillä, niin halukkaita kännykän lataajia oli niin monta, ettei kaikille löytynyt latauspaikkaa (itsehän ryysäsin apajille heti kun tilaisuus koitti).
Singapore slingiä ryystämässä.

Ijas Singapore slingiä ryystämässä.

Lopuksi kuvakavalkadi singaporelaista ruokapornoa, olkaa hyvät!

Laksa. Noom!

Laksa. Noom!

Sekalainen asetelma ruokia, mm. ankkaa. Paperin päällä takinmaisena oleva riisikakkujuttunen maistui ihan pyttipannulta.

Sekalainen asetelma ruokia, mm. ankkaa (vasemmalla). Paperin päällä takimmaisena oleva riisikakkujuttunen maistui ihan pyttipannulta. Hassua.

Murtabak

Murtabak, täytteenä kanaa.

Carrot cake, jossa ei ole porkkanoita ja joka ei ole kakku. Hyvää silti.

Carrot cake, jossa ei ole porkkanoita ja joka ei ole kakku. Hyvää silti.

Satay-vartaita

Satay-vartaita

Grillattua keihäsrauskua runsaalla chilillä. Hyvin nam.

Grillattua keihäsrauskua runsaalla chilillä. Hyvin nam.

Kokonaisia durio-hedelmiä. Durion hajua/tuoksua on kuvailtu varsin värikkäin sanakääntein, mutta aika herkkänenäistä porukkaa on ollut niitä arviointeja kirjoittamassa. Sanoisin, että tuoksu on samaan aikaan makea ja ammoniakkinen (tyyliin lehmänpissa), aika voimakas.

Kokonaisia durio-hedelmiä. Durion hajua/tuoksua on kuvailtu varsin värikkäin sanakääntein, mutta aika herkkänenäistä porukkaa on ollut niitä arviointeja kirjoittamassa. Sanoisin, että tuoksu on samaan aikaan makea ja ammoniakkinen (tyyliin lehmänpissa), aika voimakas. Ei mikään erityisen puoleensavetävä, mutta ei nyt mikään nyt-lentää-yrjö -tyylinenkään.

Avattu durio-hedelmä. Hedelmäliha on jännän voimaista ja maku on aika lähellä sokerissa paistettua sipulia. Jännä.

Avattu durio-hedelmä. Hedelmäliha on jännän voimaista ja maku on aika lähellä sokerissa paistettua sipulia. Jännä.

Söimme myös mangostania.

Söimme myös mangostania.

Mangostanin sisusta. En edes muista miltä tämä maistui, kun olin niin innoissani durioista.

Mangostanin sisusta. Valkoiset osat syödään. En edes muista miltä tämä maistui, kun olin niin innoissani durioista.

Loppu. Slut. 終わり。

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print