Arvostelu: Taipei ja Singapore

Kävin kevätloman kunniaksi lyhyellä pyrähdyksellä etelässä, siis Taiwanilla Taipeissa ja Singaporessa, ja tokihan matkakohteet täytyy arvostella. Seuraavassa arvioni tärkeimmistä asioista kohteissa.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Matkalla | Jätä kommentti

Ensimmäinen lukukausi takana

Ensimmäinen lukukausi Hokkaidon yliopiston MJSP:ssä on ohi ja kevätlomalle jouduin. Huh. En valita. Meinasi tulla välillä vähän kiire, nimittäin. Mut joo, loma alkoi tosissaan 10.2. ja jonkin verran olen jo ehtinyt puuhata sitä sun tätä. Siitä lyhyesti kerron ma nyt.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Hokkaidon yliopisto, Opiskelu, Työskentely, Vapaa-ajanvietto | 2 kommenttia

Blogissa hiljaista, haipakkaa on pukannut

Blogissa on ollut hiljaista, haipakkaa on pukannut, sanoisinko. Blogissa on ollut varsin hiljaista viime aikoina, tarkalleen ottaen, ööm, aika monta kuukautta (en jaksa nyt laskea, ehkä 9?). Syyllisenä yllätys, yllätys ihan vaan kaiken maailman kiirejutut. Opintokiireet, harrastepiirikiireet, työkiireet, kiirekiireet, mitä näitä nyt on. Kyllä te tiedätte.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Harrastepiirit, Hokkaidon yliopisto, Luonto, Opiskelu, Vapaa-ajanvietto | Jätä kommentti

Yliopisto-opinnot alkoivat Hokkaidon yliopistolla

No nyt on kuulkaa saatu ihan oikea opiskelijaelämä alkuun, kun varsinaiset yliopisto-opinnot alkoivat huhtikuun alussa Hokkaidon yliopistolla. Japanihan on siitä vekkuli maa, että täällä kouluvuosi alkaa keväällä eikä syssymmällä kuten monessa muussa maassa (no, on täälläkin kuulemma joitain opinahjoja, joissa opinnot alkavat syksyllä). Tämä taas aiheuttaa kaikensorttista ongelmaa opiskelijavaihtoon Japanista lähteville ja opiskelijavaihtoon Japaniin tuleville, kun lukukaudet kulkevat täysin eri tahdissa. Aiheesta on kuulemma käyty vääntöä jo monta vuotta, mutta yksiselitteiseen ratkaisuun ei ole päästy.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Byrokratia, Harrastepiirit, Hokkaidon yliopisto, Kurssivalinnat, Opiskelu, Seremoniat, Terveys | 1 kommentti

Muutto

Kohta on lomat lusittu ja saldona lähinnä muutto uuteen asuntoon. Se siitä matkustelusta. 😀 Mihin tämä aika oikein menee, kysynpähän vaan?

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Asuminen, Hokkaidon yliopisto, Opiskelu | 2 kommenttia

Kevätloma!

Se on kuulkaa niin, että intensiivikurssi on tukevasti takana ja kevätloma otti ja alkoi jo parisen viikkoa takaperin! Ei olisi voinut sopivampaan aikaan alkaakaan, koska alkoi olla tuon päivittäin samanlaisena toistuvan japanin kertaamisen kanssa hieman päiväni murmelina -henkinen olotila ja hienoista turhautumista ilmassa. Ei sillä, että mä edelleenkään osaisin japania kovinkaan hyvin puhua, mutta kyllä tässä jotain sellaista kehitystä tapahtunut, jonka itsekin huomaa. 😀

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Hokkaidon yliopisto, Japanin intensiivikurssi, japanin kieli, Opiskelu, Vapaa-ajanvietto | Jätä kommentti

Uutta vuotta

Hyvää uutta vuotta, ake ome ja sillai. Mitä näitä nyt on. Talviloma jouluineen ja uusinevuosineen tuli ja meni ja huomenna pitäisi palata vielä reiluksi kuukaudeksi intensiivikurssin japani-bootcampin pariin (aaarrgh!). Heti huomiselle ei ole ystävällismielisesti kalenteroitu yhtään koetta, mutta loppuviikon aikana onkin sitten vaatimattomasti neljät kokeet. Yritän parahaani mukaan vältellä kokeisiin lukemista, joten mikäs se parempi tapa kehitellä korvaavaa puuhaa kuin blogiin kirjoittaminen.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Vapaa-ajanvietto | 1 kommentti

Buck-Tickin keikalla ja joulujuttuja

Heippa taasen pitkästä aikaa! Lunta on satanut ja sulanut pois useampaan otteeseen, noin kolmesti. Tämän viikon keskiviikkona satoi taas lunta ja se näyttäisi sulavan ainakin osittain pois, jos ensi viikon +6-asteen lämpötilaennusteet pitävät paikkansa. Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Hokkaidon yliopisto, Vapaa-ajanvietto | Jätä kommentti

初雪 elikkäs ensilumi

Ja niin satoi 初雪 (hatsuyuki) elikkäs ensilumi Sapporoon. Tuli sitten kerralla vähän reilummin, tuollaiset neljäkymmentä senttiä tai jotain siihen suuntaan. Tätä sitten seuraavat nelisen kuukautta, nam. Sapporohan on siinä mielessä mukava kaupunki, että täällä sataa talvessa lunta vaatimattomat kuusi metriä eli ei sillai tarvitse pulkkailukelejä turhaan haikailla. Mukavaa tässä on myös se, että täällä ei oikein osata putsata noita kävelyteitä, joten liikkuminen on, öh, haastavahkoa eikä kävelyreissut ole varmana tylsiä. Oikein kiva.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Hokkaidon yliopisto, Japanin intensiivikurssi, Opiskelu | 4 kommenttia

Satunnaisia kuulumisia

Kaiketi sitä on soveliasta kirjoittaa muutamalla sanalla satunnaisia kuulumisia, vaikka mitään sen suurempaa kummallisuutta ei olekaan tapahtunut.

Lue loppuun

Share
Tallennettu kategorioihin Ostokset, Ravintolat | Jätä kommentti