Kuka, mitä, miksi?

Moikka ja hei! Olen Silja Ijas, vähän alle 40-vuotias (synnyin vuonna 1982) kielten himo-opiskelija Helsingistä. Tällä hetkellä asun Japanissa, sillä syksyllä 2015 muutin Sapporoon opintojen perässä.

Silja Ijas

Ijaksen likkahan se siinä.

Aloitin tämän blogin, koska halusin kirjoittaa talteen muistoja kevään 2009 matkastani Koreaan ja Japaniin. Blogi sai jatkoa vuonna 2010 kun matkustin siskoni kanssa kahdeksi viikoksi Etelä-Koreaan ja viimeisimmät matkakertomukset ovat vuoden 2011 marraskuulta, jolloin matkustin Japaniin kolmeksi viikoksi.

Sittemmin kertoilin blogissa verkkaiseen tahtiin elämästäni Sapporossa ja opinnoistani Hokudailla eli Hokkaidon yliopistolla. Opiskelin Hokudailla humanististen tieten kandidaatin tutkinnon. Opinto-ohjelmani oli Modern Japanese Studies Program (lyhyesti MJSP)–japaniksi 現代日本学プログラム (eli 現プロ)–siis suomeksi modernin Japanin tutkimuksen ohjelma. Opiskelin MJSP:ssä vuosina 2016–2020 pääaineenani Japanin yhteiskunta ja politiikka ja sivuaineenani Japanin kulttuuri ja historia. Keväällä 2020 pääsin jatkamaan opintojani kun minut hyväksyttiin opiskelemaan kieliteen maisteriohjelmaan Hokudain tutkijakouluun. Valmistun kielitieteen maisteriksi keväällä 2022. Erikoisalani on sosiolingvistiikka ja ainun kieli.

Blogillani on kolme eri tarkoitusta:

 • Ensinnäkin se on tarkoitettu henkilökohtaiseksi (matka)päiväkirjakseni ja erinäisten muistojen ylöskirjaamiseen.
 • Toisekseen se on tarkoitettu luettavaksi niille perheenjäsenilleni ja kavereilleni, jotka haluavat tietää mitä olen puuhaillut.
 • Kolmanneksi se on tarkoitettu kenelle tahansa satunnaiselle surffailijalle, joka on kiinnostunut Japanista ja Koreasta. Toivottavasti saatte jotain vinkkejä ja ideoita jutuistani.

Yritän pitää kirjoitukseni sellaisina, että niistä saavat myös nämä satunnaiset surffailijat jotain irti, en siis keskity pelkkiin henkilökohtaisiin sepostuksiini vaan yritän kertoa jokaisessa merkinnässäni myös jotain asiatietoa.

One comment

 1. Christa Hiltunen

  Hei,
  Olen uppoutumassa hallyuun mutta Korean kiinnostukseni on laajempaakin. Japani oli viehättänyt jo aiemmin mutta hallyun tutustumisen myötä kohteeksi tulikin Korea. Löysin Kanjikaveri-sivustosi ja ilahduin kun olet jaksanut koota oppimismateriaalia suomeksi! Vähitellen ja päivittäisellä opiskelulla alkavat alkeet avautua. Välipaloina lueskelen Itä-Aasian historiaa ja yhteiskuntien kehityksestä ja maiden nykyisistä suhteista. Naisen asema kiinnostaa luonnollisesti ja sinulla on todella mielenkiintoinen tutkimusaihe – menestystä opinnoissasi!

  Seuraan mielelläni kuulumisiasi Sapporossa ja tutkimuksesi edistymistä. Tavallinen arkielämä ja sopeutuminen paikalliseen kulttuuriin on erittäin kiinnostavaa. Toisin sanoen lukisi blogiasi mielelläni!

  Yt
  Christa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.