Tänään kävin pällistelemässä lähialueen nähtävyyksiä. Toisin sanoen Shinsekain aluetta ja myöskin Amerikamuraa. En ole oikein vieläkään innostunut tuosta valokuvien ottamisesta, joten päivän kuvasaldo jäi vähäiseksi. Ja jostain syystä en saa laitettua noita kuvia blogiin kuin täysikokoisina, joten sorry suurista kuvista (niistä harvoista).

Shinsekai (新世界 eli uusi maailma) on snadisti kyseenalainen paikka, joskus yhdeksi Japanin vaarallisimmista aluestakin tituleerattu, mutta maine on suurimmaksi osaksi vanhoja peruja. Nykyään tuolla on vaan paljon kodittomia ja transuja (ei näy kuvissa).
Shinsekai

Billiken - the god of things as they ought-to-be

Tsutenkaku

Ehdin tutkailla paikkoja hetken, kunnes Hiroksi esittäytynyt pukumies lyöttäytyi matkaan. Hiro oli Koobesta työmatkalla Osakassa ja päätti sitten ottaa omaa lomaa loppupäivän ja lähteä minun mukaani. Ainoa yhteinen kieli oli tällä kertaa japani, joten tulipa taas treenattua japanin puhumistakin. 😉 Kiertelimme jonkin aikaa Shinsekain aluetta ja lähdimme sitten kävelemään Amerika muraa kohti.

Amerikamura (アメリカ村 eli Amerikkakylä) tai lyhyemmin Amemura on alue, jossa on paljon muotikauppoja ja ulkomaalaisia. Jälkimmäisiä näin tosin vain kaksi… Paikka ei ollut mikään ihan mielettömän mielenkiintoinen, joten etsimme lähistöltä sopivan izakayan, jonne menimme syömään ja juomaan.

Yritin opettaa Hirolle suomea, mutta se oli aika mahdotonta… Erityisesti aan ja ään, oon ja öön sekä uun ja yyn eroittaminen toisistaan oli vaikeaa. Ja tietty r ja l, ja siihen päälle vielä v… Vaikeaa, vaikeaa! Hiro lähti kotiinsa joskus 11 aikoihin ja minä siinä samalla.

Päivän sanat:
サボる (saboru) = lintsata, laiskotella (koulusta tai töistä)
呼び鈴 (よびりん, yobirin) = kutsukello
爪楊枝 (つまようじ, tsumayouji) = hammastikku

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print