Eilinen aamu alkoi tehokkaasti pommiin nukkumisella. Sovin illalla Akikon kanssa, että nähdään kymmeneltä Osakan kaupungin tiedemuseolla, koska hän veti siellä kymmeneltä ja kahdeltatoista lapseille tarkoitetut tiede-esitykset. Myöhästyin pari minuuttia, ei paha. Ensimmäinen esitys oli 偏光板:sta (へんこうばん, henkouban), joka on suomeksi viissiin polarisaattori, ja toinen paristosta. Naperot oli ihan pähkinöissään, kun pääsivät itse osallistumaan erinäisiin kokeisiin, esim. osaksi ihmisparistoa. 😀 Ja minäkin jopa pysyin perässä missä mennään. Opin kaksi uutta sanaa japaniksi, jo mainitun 偏光板:n ja 亜鉛 (あえん, aen) eli sinkki. Hyödyllisiä sanoja, sanoisiko. 😉

Museolta kävelimme Osakaan vähän aikaa sitten avatulle Japanin suurimme kirjakauppalle. Rahaa meni vain noin 150 euroa, hups. En voi nyt tarkistaa tarkkaa summaa, kun kirjat ja kuitti on Akikolla säilytyksessä, ettei minun tarvitse roudailla niita kolmea viikkoa ympäri Japania. Onpahan taas luettavaa. Kirjakaupassa oli oma kiva teemahylly Hitleriä ja natseja käsitteleville kirjoille… Randomia.
Hitler- & natsikirjat

Kirjaostosten jälkeen menimme lounaalle Akikon kanssa. Sitten suuntasimme kohti adapteriostoksia ja Umedan Yodabashi cameraa. Kauppa oli tupaten täynnä kuten tavallista, joten ei siitä sen enempää. Sain ostettua adapterit, hiiren ja iPhoneen kuoret (niissä on Toy Storyn koura on herra -ukkoja!).

Ai niin, näin hissin johon mahtuu 80 henkilöä. Suomalaisia sinne mahtuisi ehkä 40, jos sitäkään. Kauheetahan se olisi, jos joutuisi vieraiden ihmisten liki olemaan, huh!
Akiko ihmettelee 80:n henkilön hissiä

Palailin takaisin hostellille puoli kuuden pintaan. Minun piti lähteä illalla kiertelemään lähialueelle, mutta onnistuinkin tehokkaasti nukahtamaan ja heräsin tänä aamuna kymmenen aikoihin. Jospa Japanin unirytmi olisi nyt sitten kohdillaan vaatimattomien 13:n tunnin yöunien jälkeen?

Olen muuten pahasti jäljessä edellisten reissujen valokuvamääristä. Viime vuoden kahden viikon Korean matkalta kertyi kuvia n. 1 800 ja 2010 Japani-Korea turneelta kuvia taisi olla 1 500. Nyt olen ottanut kuvia 12, joista 4 on huonoja… 🙂 Kyllä tää tästä.

Nyt lähden käymään supermarketissa ostamassa pesuainetta ja sitten etsin jonkin lounaspaikan.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print