Silja kirjoittelee seuraavaa: Tiistaina aamulla kävimme sitten vihdoin ja viimein Changdeokgungissa eli Changdeok-palatsissa, johon yritin siis jo pyrkiä edellisellä matkallani, mutta palatsi oli jo suljettu. Maanantaisin palatsi on taas kiinni koska siellä kuvataan Koreassa hyvin suosittuja historiallisia draamasarjoja televisioon. Japanilaiset ovat tuhoneet suurimman osan palatsista viimeksi toisen maailman sodan yhteydessä, joten suurin osa paikasta oli melko tuoretta tavaraa. Ja se kyllä näkyi; erityisesti katoissa näkyi olevan suosittu rakennusaine betoni… Tästä huolimatta palatsi on Unescon maailman perintölistalla.

Changdeokgung & Inkku

Changdeokgung

Changdeokgung

Changdeokgung

Changdeokgung, valtaistuinsali

Changdeokgung, panokäytävä

Palatsin takana on Biwon eli salainen puutarha / kielletty puutarha (eivät ole osanneet päättää millä nimellä tuota tulisi kutsua), joka oli kyllä hieno. Hienoinen vesisadekaan ei haittanut.

Biwon

Biwon

Biwon

Biwon

Turistikierroksen jälkeen kävimme syömässä Hongdaen metroaseman duunariruokalassa. Piti ostaa sapuskaa samalta tädiltä kuin viime kerrallakin. Täti oli nostanut hintoja!

Ruokaa Hongdaen metroasemalla

Siitä matka kävikin hostellille, josta nappasimme rinkat matkaan. Sitä ennen piti kuitenkin korjauttaa rintsikat kun kaarituki pukkasi pihalle. Tässä setä asiantuntevasti tutkii vaurioita.

Korjausoperaatio

Sitten lähdimme metrolla kohti Soulin asemaa. Asemalta otimme KTX-pikajunan Dongdaeguun, jossa vaihdoimme hippasen verran hitaampaan Saemaul-junaan. Määränpäänä meillä oli siis Gyeongju, joka oli Korean pääkaupunki joskus Shilla-kaudella.

Aamun palatsi-ja puutarhakävelyn ja matkustamisen jäljiltä väsytti niin paljon, että ei tullut illalla sitten muuta tehtyäkään kuin käytyä supermarketissa ruokaostoksilla ja painuttua pehkuihin.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print