Kanjien kirjoittaminen - vedot

Kiinalaisten kirjoitusmerkkien eli kiinalaisittain hanzien elikkäs japanilaisittain kanjien kirjoitaminen saattaa ensialkuun näyttää harvinaisen kryptiseltä oikeine viivojen vetosuuntineen saatika sitten tavanmukaisine vetojärjestyksineen. Merkkien kirjoittaminen on kuitenkin melko systemaattista puuhaa ja pienen alkupähkäilyn ja opettelun jälkeen oikeat vetosuunnat- ja järjestykset sujuvat kuin itsestään. Toivon, että tämän sivun sisältö auttaa ja selkeyttää asiaa.

Kanjimerkkejä kirjoitetaan (yllätys, yllätys!) yhdistelemällä erilaisia viivoja eli vetoja toisiinsa. Veto tarkoittaa sitä yhtenäistä viivaa, joka piirretään kun kynä lasketaan lasketaan paperille ja nostetaan siitä ylös. Vedot piirretään aina tietyn kaavan mukaan ja tiettyyn suuntaan, joten perusvedot opittuasi osaat kirjoittaa helposti tuntemattomankin merkin. Vedot myös kirjoitetaan tavan mukaan tietyssä järjestyksessä, koska tällöin merkkien kirjoittaminen on sujuvampaa ja helpompaa ja sen lisäksi myös muut voivat tulkita helpommin nopeasti sutaisemiasi merkkejä kun vetojärjestys on oikea.

Tutustu ensin millaisista yksittäisistä vedoista merkit koostuvat eli perusvetoihin ja sitten missä järjestyksessä nämä vedot pitäisi piirtää eli perusvetojärjestykseen.

Jaa tämä sivu:

Kysyttävää? Kommentteja? Virheitä? Epäselvyyksiä? Parannusehdotuksia?
- kirjoita foorumille tai lähetä sähköpostia: kanjikaveri [ät] gmail [piste] com

© Silja Ijas 2006–2017