Ensimmäisen vuoden kanjit

Ensimmäisenä kouluvuotenaan japanilaiset ala-astelaiset opettelevat hiraganojen ja katakanojen lisäksi 80 kanjimerkkiä. Suurin osa ensimmäisen vuoden kanjeista on helppoja ja yksinkertaisia. Monet näistä kanjeista ovat myös radikaaleja, joten opettele sekä tunnistamaan että kirjoittamaan nämä huolella ja oikein!

Huom! Ennen kanji-opiskelujesi aloittamista sinun täytyy osata vähintään hiraganat ja mielellään myös katakanat. Kanjien lukutavat on kerrottu ainoastaan edellä mainituilla tavuaakkosilla, joten opiskelu ilman kana-merkkien osaamista on mahdotonta.

Katso myös vinkkejä kanjien opiskeluun. Ohjeita ja apuja kunkin kanjisivun tulkitsemiseen löydät sivulta Vinkit - Opiskelu näillä sivuilla. Oikeassa vetojärjestyksessä ja vetosuunnissa auttavat sivut Perusvedot ja Perusvetojärjestys.

Ensimmäisen vuoden kanjit

Harjoitukset

Tässä ovat ensimmäisen vuoden kanjeihin liittyvät harjoitukset. Ennen harjoitusten tekemistä opettele kuhunkin harjoitukseen liittyvän kanjin kirjoittamista, kanjien eri lukutapoja sekä tutustu ja opettele kanjeihin liittyviä yhdyssanoja. Harjoitukset on tarkoitettu printattavaksi. Jollet voi tulostaa sivuja, niin kopioi harjoitukset ruutupaperille. Harjoitukset ovat PDF-muodossa, joten niiden tarkastelemiseen tarvitset esimerkiksi ilmaisen Adobe reader-ohjelman.

Harjoitus Harjoiteltavat kanjimerkit Oikeat vastaukset
Harjoitus 1
(PDF, 197 kt)
, , , , , , , , , ja Oikeat vastaukset
(PDF, 200 kt)
Harjoitus 2
(PDF, 253 kt)
, , , , , , , , , , ja Oikeat vastaukset
(PDF, 265 kt)
Harjoitus 3
(PDF, 325 kt)
, , , , , , , , , , ja Oikeat vastaukset
(PDF, 329 kt)
Harjoitus 4
(PDF, 553 kt)
, , , , , , , , ja (Harjoitus-PDF:n lopussa)

Sivua päivitetty viimeksi 3.11.2013

Jaa tämä sivu:

Etusivulle |  Takaisin sivun alkuun

Kysyttavää? Kommentteja? Virheitä? Toiveita? Epäselvyyksiä? Parannusehdotuksia?
- kirjoita foorumille (kirjaudu sisälle tunnuksella "Vierailija" ja salasanalla "kanjikaveri") tai lähetä sähköpostia: kanjikaveri [ät] gmail [piste] com

© Silja Ijas 2006–2017