Kolmannen vuoden kanjit

Kolmannen vuoden kanjeja on tasan 200 kappaletta ja ne ovat edelleen erittäin hyvää japanin perussanastoa: yleisiä verbejä, adjektiiveja ja substantiiveja. Näissä kanjeissa on jo melko hankalia kanjeja niin kirjoittamisen kuin myös merkityksen ymmärtämisen kannalta. Merkitys saattaa olla varsin abstrakti ja kanjin suomennos näin ollen vain viitteellinen. Kyseisten kanjien merkitys avautuu siis vain yhdyssanojen avulla, joten opiskele ne erityisen huolellisesti.

Jatkossa kanjeille on kerrottu nyt myös niiden 名乗り-lukutapa, mikäli kanjilla sellainen erikseen on. Niistä ei tarvitse sen kummemmin välittää eikä niitä tarvitse opiskella, lisäsin ne mukaan lähinnä mielenkiinnon vuoksi.

Katso myös vinkkejä kanjien opiskeluun. Ohjeita ja apuja kunkin kanjisivun tulkitsemiseen löydät sivulta Vinkit - Opiskelu näillä sivuilla. Oikeassa vetojärjestyksessä ja vetosuunnissa auttavat sivut Perusvedot ja Perusvetojärjestys.

Kolmannen vuoden kanjit
使
宿
調

Sivua päivitetty viimeksi 3.11.2013

Jaa tämä sivu:

Etusivulle |  Takaisin sivun alkuun

Kysyttavää? Kommentteja? Virheitä? Toiveita? Epäselvyyksiä? Parannusehdotuksia?
- kirjoita foorumille (kirjaudu sisälle tunnuksella "Vierailija" ja salasanalla "kanjikaveri") tai lähetä sähköpostia: kanjikaveri [ät] gmail [piste] com

© Silja Ijas 2006–2017