Kävin esittelemässä Kanjikaveria ammatillisten oppilaistosten Japani-verkoston ja Japania lukiossa ja peruskoulussa -verkoston yhteisessä Hanako–Ippo-syysseminaarissa viime viikon perjantaina 31.10.2014. Voit lukea lisää Hanako-verkostosta ja Ippo-hankkeesta niiden omilta kotisivuilta: Hanako & Ippo. Seminaarin aiheena oli hyvät käytännöt japanin kielen ja kulttuurin opetuksessa peruskouluissa, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Mielestäni seminaari oli erittäin mielenkiintoinen ja varmasti hyödyllinen kaikille osallistujille. Minulle seminaarin parasta antia olivat opiskelijoiden omat kertomukset ja kokemuksen japanin opetuksesta sekä työharjoitteluista/vaihto-opiskelusta Japanissa sekä keskustelu Japanin opetuksen kehittämisestä. Se, minkä olen tiennyt jo pitkään Kanjikaverin käyttäjiltä tulleen palautteen ja foorumilla käytyjen keskusteluiden perusteella, tuli taas kerran todistettua: suomalaiset japanin opiskelijat ovat erittäin innokkaita ja omistautuneita asialleen.

Japanin opetuksen suhteen ollaan pääsemässä ja osittain jo ilmeisesti päästy hyvään yhteisymmärykseen kurssien sisällöstä. Seminaarissa esiteltiin miten jo nyt japanin opetusta on saatu järjestettyä verkko-opetuksena sellaisiin lukioihin, joiden kurssivalikoima ei kata japania. Lisäksi keskusteluissa pohdittiin miten japanin kurssivalikoimaa voisi laajentaa. Nyt useat oppilaitokset tarjoavat japanin alkeiskursseja 1–3, mutta sitä vaativampia kursseja ei juurikaan tarjota. Opetuksen järjestämisessä kaivataan hyvää yhteistyötä eri oppilaitosten välillä, mikä onkin Japani-verkostojen tarkoitus.

Tutustuin seminaarissa useisiin mielenkiintoisiin ihmisiin ja sain hyviä kontakteja tulevaisuuden varalle. Muutaman henkilön kanssa sovimme jo, että ryhdymme loppuvuodesta katsomaan Kanjikaverin teknistä kehitystä ja miten sitä saisi edistettyä. Nythän minulla on vain paljon suuria visioita, mutta tekninen osaaminen puuttuu. 😉

Ja voi sitä kannustavan ja ylistävän palautteen määrää! Kanjikaveri sai kuulkaa osakseen sellaiset kehut, että en olisi voinut koskaan kuvitella. Useat opettajat kertoivat, että ovat suositelleet Kanjikaveria oppilailleen jo pitkän aikaa. Eräskin opiskelija tuli kertomaan minulle, että hän on alunperin aloittanut japanin opintonsa 12-vuotiaana Kanjikaverin avulla. Oli todella mukavaa kuulla, että sivuista on ollut niin monelle iloa ja apua. Toivottavasti näin on jatkossakin.

It's only fair to share...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print